Övriga arrangemang

Visst kommer vi i håg alla fina konserter under Musik-och Konstveckorna med glädje? En sommarkonsert med bl.a. Georg Öqvist, elev till Erik Nordien, får förgylla denna sommar och sälla sig till de musikaliska minnena.
Dessutom kan man åka buss till konserten, avgår den 14/7 från Sollefteå Resecentrum kl. 16.15 via Näsåker ca kl. 17.00. Åter till Sollefteå efter konserten. Kostnad 50:- Anmäl dig och påstigningsort till Ulla 070-609 42 04.

LÖR, DEN 14 JULI KL. 18:00

 

Musik & Konst Junsele 50 år – En hyllning till Erik Nordien

Sommaren 1968 sjösatte eldsjälen och Junselebon Erik Nordien den första festivalveckan av Musik & Konst i Junsele. Med andra ord är det i år hela 50 år sedan! Det vill vi uppmärksamma lördag den 14 juli, då en hyllningskonsert till Erik Nordiens minne ges i Junsele kyrka.

Vid konserten medverkar Trio Lindgård – Rodrick – Öqvist och musiken de spelar är helt i Erik Nordiens och musikveckans anda. Vi kommer bland annat få lyssna till Beethoven och Piazzolla men även nyskriven musik av en ung tonsättare, Jonas Olofsson, uppvuxen och bosatt i Ångermanland.

Vid hyllningskonserten för Erik Nordien och festivalen Musik & Konst deltar bland annat pianisten Georg Öqvist.
Georg, med rötterna i Junsele, var endast fyra år gammal när den första veckan gick av stapeln. Han har med andra ord vuxit upp med Musik & Konst-veckan och även fostrats musikaliskt av Erik Nordien. Erik arbetade under många år som musiklärare i Junseles skolor. Han gav därmed musikalisk fostran till flera generationer Junselebarn, varav några blivit framstående musiker.

För Georg Öqvist, som idag är professor i interpretation vid Musikhögskolan i Stockholm, har Erik Nordien och Musik & Konst-veckan betytt oerhört mycket. Georg Öqvist säger om Erik Nordien:
-Hans brinnande intresse för klassisk musik satte Junsele på kartan i form av Musik & Konstveckan som han ledde under ett 30-tal år. Många oförglömliga konserter/möten med artister har jag än i dag i minnet. Som eldsjäl kunde han ibland betraktas som tjurig, enkelspårig etc. Epitet som gärna går hand i hand med en eldsjäls lyskraft och vilja.

Välkomna att hylla Erik Nordien och Musik & Konst i Junsele!
Konserten ges i Junsele kyrka lördag den 14 juli klockan 18.00.
Entré 100:-

Arrangör Musik Västernorrland
Medarrangör Junsele församling